• Arheološka dediščina
  Arheološka dediščina
 • Naravne znamenitosti
  Naravne znamenitosti
 • Naravne vrednote
  Naravne vrednote
 • Sakralna dediščina
  Sakralna dediščina
 • Spomeniki NOB
  Spomeniki NOB
 • Stavbe
  Stavbe
 • Turistična ponudba
  Turistična ponudba
 • Zemljevid z označenimi lokacijami
  Zemljevid z označenimi lokacijami

OLGI V SPOMIN
V četrtek, 14. 4. 2022, smo se za vedno poslovili od naše članice Olge Janžovnik.
Pretreseni smo spremljali njeno kruto bolezen, ki nam jo je po pol leta tudi vzela.
Olga je bila celo življenje predana svojemu domačemu kraju, vpeta v številna društva in aktivnosti. Tudi po preselitvi v Pesje, kjer sta si z možem zgradila nov dom (v Škalah so morala domačo hišo zaradi izpodkopavanja premoga zapustiti) in uživala s svojo družino, se je vedno vračala h koreninam življenja. Bila je učiteljica na podružnici v Škalah in tudi dolgoletna vodja le-te. Skozi njene roke so šle številne generacije škalskih otrok in prav vsi jo imajo v lepem spominu.
Po upokojitvi se je takoj vključila v delovanje društva Revivas, saj je tako še vedno ostala v stiku s svojim ljubim nekoč domačim krajem. V toku let je prevzela številne organizacijske aktivnosti, saj je na svoj umirjen in kultiviran način delovanja znala pritegniti ljudi k različnim oblikam dela. Tudi sama je delala pri vseh dejavnostih, bila neutrudna in hvaležna za vse uspele projekte. Zelo jo bomo pogrešali pri Jožefovem sejmu, Škalski pravljici, Jeseni na vasi, na vodenju okrog našega jezera, pri zapisovanju škalskih zgodb, na sejmih v Velenju in po Sloveniji in še in še.
Na zadnjem našem vodenju okrog Škalskega jezera smo pri obeležju najdišča mastodonta posadili lipo, ki je tudi njej v slovo in spomin. Poimenovali smo jo Olgina lipa. Tako nas bo vedno spomnila na njo, ko se bomo ustavili ob njej.
Draga Olga, bili sva dolgoletni sodelavki in prijateljici. Neštetokrat sva se skupaj nasmejali prigodam v šoli in zunaj nje. Se vsaj poklicali, če že za drugo ni bilo časa. Tvoja telefonska številka je še v mojem telefonu, čeprav je že kar nekaj časa nisem mogla uporabiti. Pa kar naj bo, v spomin.

poizkusno vodenje okoli jezera...
poizkusno vodenje okoli jezera 2022 -28 poizkusno vodenje okoli jezera 2022 -28
poizkusno vodenje okoli jezera...
poizkusno vodenje okoli jezera 2022 -33 poizkusno vodenje okoli jezera 2022 -33
skupina in piknik revivas 2021...
skupina in piknik revivas 2021 -55 skupina in piknik revivas 2021 -55

 

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Za Prijavo / Registracijo morate omogočiti Piškotke v nasprotnem primeru ta ni mogoča. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? .

Preveri direktivo o piškotkih.

Preprečili ste nalaganje piškotkov. Odločitev lahko prekličete.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Škale 85b, 3320 Velenje, Slovenija

info@revivas-skale.si

041-673-334

https://revivas-skale.si/