• Arheološka dediščina
  Arheološka dediščina
 • Naravne znamenitosti
  Naravne znamenitosti
 • Naravne vrednote
  Naravne vrednote
 • Sakralna dediščina
  Sakralna dediščina
 • Spomeniki NOB
  Spomeniki NOB
 • Stavbe
  Stavbe
 • Turistična ponudba
  Turistična ponudba
 • Zemljevid z označenimi lokacijami
  Zemljevid z označenimi lokacijami

V sredo, 17. februarja 2021, bo minilo natanko 200 let, odkar se je na Strževi domačiji v Škalah (danes Miklavžina, Škale 78), rodil dr. Jožef Krajnc, pravnik in univerzitetni profesor. 

Več o življenju in delu našega pomembnega rojaka najdete tukaj >>>.

Pri Strževi domačiji v Škalah bo ob tej pomembni obletnici na pobudo društva REVIVAS Škale postavljeno obeležje dr. Jožefa Krajnca (v sklopu počivališča in razgledne točke). Zahvala za to pridobitev gre v prvi vrsti družini Miklavžina (Strževim) in krajanom, ki so priskočili na pomoč, pa seveda Mestni občini Velenje in Muzeju Velenje, ki sta projekt finančno in strokovno podprla.

Na našo pobudo bo KS Škale-Hrastovec vsem gospodinjstvom razdelila razglednico, ki smo jo izdali ob 200. obletnici rojstva dr. Jožefa Krajnca. Izdali smo tudi zgibanko in znamko, načrtujemo pa še kakšno publikacijo in razstavo v tem letu.

Spominsko slovesnost ob 200. obletnici rojstva dr. Jožefa Krajnca, sprva načrtovano za februar, bomo prestavili na ugodnejši čas (predvidoma maj).

Skozi leto se bo zvrstilo več dogodkov, s katerimi bomo počastili spomin na tega velikega učenjaka in uglednega profesorja. Med drugim načrtujemo Krajnčeve večere – pogovore z zanimivimi gosti. Predvsem pa bomo domačinom in obiskovalcem z veseljem podajali informacije o življenju in delu dr. Jožefa Krajnca. Od konca aprila do konca septembra bomo velikokrat pri obeležju pri Strževi domačiji in upamo, da se vidimo tam.

 

 

 

 

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Za Prijavo / Registracijo morate omogočiti Piškotke v nasprotnem primeru ta ni mogoča. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh? .

Preveri direktivo o piškotkih.

Preprečili ste nalaganje piškotkov. Odločitev lahko prekličete.

Dovolili ste shranjevanje piškotkov na Vaš računalnik. Odločitev lahko prekličete.

Iskanje

Kontakt

Škale 85b, 3320 Velenje, Slovenija

info@revivas-skale.si

041-394-660

http://revivas-skale.si/